juli 24, 2024

Tre Underdogs i Fotball VM 2022

Kvalifiseringen til VM i Qatar 2022 er godt i gang og som alltid er det lag som både skuffer og imponerer under kvalifiseringen. En rekke land er allerede kvalifisert til turneringen, men det er fortsatt en del spenning igjen. Sett bort fra de største fotballnasjonene finnes det noen lag å bite seg merke i. Her ser vi på tre av underdog-lagene vi har aller mest tro på.

Kroatia

Kroatia imponerte stort i VM i 2018 og endte på den bitre andreplassen. På veien til finalen slo de blant annet ut den mektige fotballnasjonen England. Laget begynner å dra på årene, men rutine skal aldri undervurderes. Kroatia har stjernespillere i alle kriker og kroker, eminent ledet av verdensstjernen og kapteinen Luka Modrić. Styrken til Kroatia er en bunnsolid midtbane som kan hjelpe til både defensivt og offensivt.

USA

Selv om fotball ikke står like sterkt i den amerikanske idretten som for eksempel basketball og ishockey, har interessen for sporten økt i mange amerikanske stater. Landet har mye å bevise etter at de ikke kvalifiserte seg til forrige VM, noe de ellers har gjort de siste 32 årene. Amerikanske spillere har gjort sitt inntog i europeisk fotball med en rekke spillere i italiensk Serie A. I tillegg har de stjernespillere som Christian Pulisic i Chelsea.

Danmark

De danske drenge har sakte, men sikkert utviklet et kruttsterkt lag i alle ledd. Det danske laget er et lag med inspirerende samhold hvor ingen spiller er hevet over de andre. De har feid all motstand unna i kvalifiseringen og er allerede kvalifisert til mesterskapet.

Styrken til danskene er bredden i laget og den sterke interne lojaliteten. De har fremadstormende back-spillere og en sterk midtbane, og man kommer ikke unna angripere med X-faktor som Yussuf Poulsen og Kasper Dolberg. Fortsetter Danmark den positive utviklingen de har hatt siden Åge Hareide ledet det danske landslaget vil de garantert overraske.