april 24, 2024

Norge kan fortsatt spille Fotball VM 2022

Norge møtte Tyrkia på bortebane for kort tid siden, i det som skulle vise seg å bli litt av en thriller sett med norske øyne. Det har hele tiden vært usikkerhet rundt om Norge i det hele tatt hadde en sjanse til å kvalifisere seg til Fotball VM 2022 så denne kampen var ekstremt viktig.

Tyrkia tok tidlig i kampen ledelsen med scoring av Muhammed Kerem Akturkoglu, men Norge utlignet like før pause og klarte å holde resultatet 1-1 og tok dermed med seg viktige poeng til den kommende hjemmekampen mot Latvia som skal spilles den 13 november klokken 18.00. Kampen er utsolgt, men om du ikke har vært en av de heldige som har fått billett kan den ses på TV2 direkte eller på TV2Play.

I hjemmekampen mot Montenegro den 11. Oktober tok Norge velfortjent 3 poeng etter å ha vunnet 2 – 0. Begge målene kom forøvrig fra Mohamed Elyounoussi.

Den 16. November venter Nederland på bortebane, noe som kan vise seg å bli skjebnekampen for Norge i denne kvalifiseringen.

Kun to kvalifiseringskamper igjen

Nederland er gruppeleder, og Norge ligger på en hårfin andreplass før Tyrkia. Gruppevinneren går direkte til Fotball VM i Qatar, mens andreplassen må spille playoff.

Tyrkia som ligger på tredjeplass skal spille sine to siste kamper mot Montenegro og Gibraltar, så oddsen er kanskje ikke helt på Norge sin side her. Men som alle vet så er fotballen rund, og det meste kan skje. En ting er helt sikkert, og det er at de to siste kvalifiseringskampene blir veldig spennende.

Her er tabellen for Norge sin gruppe, for ytterligere statistikk anbefaler vi at du besøker Fifa sine offisielle sider om Fifa World Cup Qatar 2022.

Land                 Antall kamper     Seier       Uavgjort     Tap         Målforskjell           Poeng